Τρίτη 30 Απριλίου 2013

επιτέλους!!!!


Ναι καλά καταλάβατε, άρχισα τα μπάνια.  Σήμερα ήταν το δεύτερο.
Η θάλασσα υπέροχα κρύα, καθαρή, κρυστάλλινη.
Μετά τη βουτιά, αντηλιακό, καφεδάκι και ένα καλό βιβλίο παρέα.
Οι δουλειές μπορούν να περιμένουν.
Επειτα έχω και καλή πεθερά, δεν με μαλώνει που τεμπελιάζω.
 
 
Καλό απόγευμα
                         

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εχω νέα να σας πω.......

Πολλές μέρες πέρασαν που δεν σας έγραψα, αλλά συγχωρήστε με, αλήθεια λέω δεν προλάβαινα.
Τόσα πολλά πράγματα περιμένουν να γίνουν από μένα, αυτό τον καιρό. Άνοιξη ήρθε και πολλές δουλειές στο σπίτι. Πράγματα γνωστά σας λέω. Και που να έρθει ο καιρός για τις ντουλάπες, το χειρότερο μου. Ανέβα κατέβα τη σκάλα, μάζεψε χειμωνιάτικα, βγάλε καλοκαιρινά.
Ότι  θα φορέσουμε, θα βγει στις ντουλάπες, τα περισσότερα δεν μου κάνουν οπότε θα μείνουν να περιμένουν να χαθούν τα κιλά και μετά θα τα φορέσω και θα μου φαίνονται καινούργια. Γιατί φέτος το αποφάσισα, δεν πρόκειται να αγοράσω τίποτα, αν δεν χάσω τα κιλά που περισσεύουν. Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να χάνω σιγά-σιγά (μα πολύ σιγά) και παίρνω κουράγιο για να συνεχίσω την προσπάθεια.
Έκανα και το ταξιδάκι μου  την περασμένη βδομάδα πήγα μέχρι την Τήνο. Οδικώς μέχρι την Ραφήνα και μετά το καράβι για Τήνο. Φύσαγε όμως και πήγαμε τραμπάλα μέχρι το νησί. Στην επιστροφή ήταν καλύτερος ο καιρός.
Είχα χρόνια να πάω στην Τήνο και πολύ το ήθελα. Η Παναγία φέτος μας βοήθησε στα δύσκολα που μας συνέβησαν και έπρεπε να πάω να την ευχαριστήσω. 


 


  
 
 

Μην νομίζετε ότι τέλειωσα με τις δουλειές μου. Τα παιδιά μου αποφάσισαν να βαφτίσουν τα διδυμάκια μας το καλοκαίρι και η βάφτιση θα γίνει σε μας. Γονείς και νονοί  των μωρών μένουν μόνιμα στο εξωτερικό και όπως καταλαβαίνεται όλη η προετοιμασία πέφτει επάνω μου. Πρέπει να προγραμματίσω και να σχεδιάσω τα πάντα για την βάφτιση αλλά και για το πάρτι που θα κάνουμε στην αυλή του σπιτιού μας. Θα σας ενημερώνω τακτικά για την πρόοδο της προετοιμασίας και θα σας δείξω όταν τελειώσω τις μπομπονιέρες, τις λαμπάδες και ότι άλλο θα φτιάξω μόνη μου. Ευτυχώς με μια γρήγορη ματιά στο ίντερνετ βρήκα ότι υλικό θα χρειαστώ και γρήγορα θα κάνω τις παραγγελίες μου.
Προς το παρόν έρχεται Μεγάλη Βδομάδα , περιμένω σαν παιδί τη μέρα που θα βάψω τα αυγά μου και θα κάνω τα τσουρέκια μου. Συνηθίζω να πηγαίνω  στην αγορά με τις βαφτιστήρες μου, μεγάλες κοπέλες πια, διαλέγουν μόνες τα δώρα τους, αλλά πάντα πάμε μαζί, το διασκεδάζουμε, πίνουμε  τα καφεδάκια μας και χαίρομαι την παρέα τους.

Παραλίγο να κλείσω την ανάρτηση και δεν σας είπα οτι σήμερα έφτιαξα μαρμελάδα φράουλα.
Συνταγή εύκολη, γρήγορη και οικονομική.
Βάλτε τις φράουλες  με την ζάχαρι να μείνουν  μερικές ώρες σε μιά κατσαρόλα ωστε να βγάλουν τα υγρά τους οι φράουλες,
κατόπιν προσθέστε  μιά βανίλια και βράστε σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 25 με 30 λεπτά.
Η αναλογία είναι 1 κιλό φράουλες, μισό κιλό ζάχαρι
ή μισό κιλό φράουλες, 250 γραμμάρια ζάχαρι .

Σας στέλνω την αγάπη μου  και να περνάτε καλά.

 
 

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

παμε για παγωτό???

 
 
Δεν πάει άλλο , τα κιλά μου τραβάνε την ανηφόρα, δεν τολμώ να ανέβω στη ζυγαριά. Πρέπει να αρχίσω επειγόντως δίαιτα.΄Κυρίως για οικονομικούς λόγους. Έχω μια ντουλάπα ρούχα και δεν μου κάνει σχεδόν τίποτα. Καιρός λοιπόν να ξαναμπώ στα ρούχα μου, να μου κουμπώνουν τα παντελόνια μου και κυρίως να ανέβει η ψυχολογία μου. Όταν αρχίζω δίαιτα το μυαλό μου πάει συνέχεια σε συνταγές, μεζέδες, γλυκά, παγωτά και κάθε τι που δεν επιτρέπεται ούτε να σκέφτομαι. Σήμερα πεθύμησα παγωτό, δεν τόλμησα να φτιάξω, αλλά κανείς δεν μου απαγορεύει τουλάχιστον να διαβάζω τις ωραίες μου συνταγές και να τις φαντάζομαι. Και επειδή εγώ μοιράζομαι ότι μου αρέσει με τους φίλους μου σας γράφω λοιπόν δύο  συνταγές από τα καλύτερά μου παγωτά. Πάρτε χαρτί και μολύβι ή κάντε copy-paste και φτιάξτε τις. Αν σας αρέσουν πείτε μου να σας γράψω και άλλες.
 
1η συνταγή
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη/ εγώ βάζω μισό φλιτζάνι συνήθως
1 κουτί σαντιγί 500 γραμμάρια
10 μπισκότα πτι μπερ
κουβερτούρα τριμμένη
1ο βήμα Κτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες πολύ καλά να ασπρίσει το μείγμα.
2ο βήμα Κτυπάμε τα ασπράδια με την άχνη
3ο βήμα Κτυπάμε την σαντιγί
4ο βήμα Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομματάκια και τρίβουμε την κουβερτούρα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Κατόπιν τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα και βάζουμε το παγωτό στο ψυγείο να παγώσει.
 
2η συνταγή χωρίς αυγά
1 ζαχαρούχο γάλα κατά προτίμηση καραμελωμένο.
1 κουτί σαντιγί 500 γραμμαρίων
1 πακέτο μπισκότα κανέλας ή Digestive   τριμένα πολύ ψιλά σαν γαλέτα / αν θέλετε βάζετε και σοκολάτα κουβερτούρα.


Να σας πω ένα μυστικό για το ζαχαρούχο που το κάνω καραμέλα και δίνει ωραιότερη γεύση στο παγωτό.  Βάζω σε μια κατσαρόλα νερό βυθίζω τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα και τα βράζω για τρεις ώρες. Προσέχω πάντα το νερό να σκεπάζει τα κουτιά κατά την διάρκεια του βρασίματος. Ανοίγουμε το κουτί αφού έχει κρυώσει.
Βράζω όσα κουτιά χωράει η κατσαρόλα μου, για να τα έχω έτοιμα όταν τα χρειαστώ. Δεν παθαίνουν τίποτα κρατάνε και ένα χρόνο κλειστά εκτός ψυγείου.
 
Καραμελώστε και λίγα ψημένα και σπασμένα αμυγδαλάκια και το παγωτάκι έτοιμο.
 
Φωτογραφίες δεν σας έχω γιατί όπως είπα και πιο πάνω δεν τα έφτιαξα σήμερα,  απλώς χάζεψα τις συνταγές.
 

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οι δύο λύκοι

 
Η μάχη στη ψυχή του ανθρώπου
 
Ένα βράδυ ένας γέρος ινδιάνος της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων και του είπε:
 
- Γιέ μου, η μάχη γίνεται ανάμεσα σε δυο λύκους που έχουμε όλοι μέσα μας.
 
Ο ένας είναι το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η ενοχή, η προσβολή, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ.
 
Ο άλλος είναι το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία.
 
 

Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του:

- Και ποιος λύκος νικάει;
 
Ο γέρος Ινδιάνος Τσερόκι απάντησε απλά:

- Αυτός που ταΐζεις.
_______________________________________

http://antikleidi.wordpress.com


                                      Καλή βδομάδα και καλό μήνα σε όλους.